Улагање у ГСП у корист грађана или приватних партнера

Нови пристигли аутобуси на гас, без претходно изграђене гасне станице за пуњење је права слика управљања Београдом од стране владајуће структуре и њиховог односа према стварним променама за унапређење живота у граду, које обећавају, али не спроводе. Низ лоших одлука на путу ка приватизацији.

Политика унапређења у напредној режији, своди се на унапређење повлашћених партнера као што је турска компанија која је фамозне аутобусе испоручила. Обнављање возног парка ГСП је неоспорно потребно, али у контексту правог решавања проблема са којима се предузеће суочава, набавка ових аутобуса се не чини као јасно дефинисан потез усмерен ка њиховом решавању, посебно узимајући у обзир колико су ти аутобуси плаћени и да говоримо о значајно већој цени по комаду него што је случај са истим аутобусима у Новом Саду. Даљи повод критике тренутка у ком се прави овакав инвестициони потез је и више него очигледан, јер на то долази и чињеница да стављање у функцију нових аутобуса подразумева још издавања на рачун других приватних партнера имајући у виду да станица за пуњење није готова у складу са датим обећањем.

За ревитализацију ГСП је потребно најпре унапредити услове рада, који треба да покрију дефицит радне снаге, а инвестиције правити са циљем повећања капацитета ГСП за спровођење сопствене делатности, а не празнити буџетске џепове за рачун приватних партнера.

Тања Цакић

Одборница „БеДем – Демократска странка“ у Скупштини града Београда

Поделите: