Бранимир Бане Кузмановић Биографија

„Господине Кузмановићу!“

„Можемо бити на ти.“

„Браниславе онда.“

„Бранимир.“

Честа грешка која се понавља и прати га, нарочито у медијима, је та промена из Бранимир у Бранислав. Томе је допринела и аутентичност човека из краја, неко кога сретнете у пролазу и ко никада није наглашено и намерно видљив или препознатљив да би покупио неки политички поен.

Препричава се анегдота да је Бане, након завршетка мандата од 9 година као председник Општине Врачар, седео у неком друштву са локалним врачарским мангупом, који га је, након што је сазнао са ким седи упитао „Комшија, а како ја не знам за тебе?“

Ипак, Бане Кузмановић је према истраживањима имао највећу препознатљивост од свих председника београдских општина.

Одговор на поменуто питање је и у максими „дај некоме власт да видиш какав је“. За свих 9 година управљања општином, Бане и његов тим били су посвећени грађанима и пројектима који ће побољшати живот свима који ту живе. Мандати без скандала и општина која је функционисала допринели су да Бане остане у добром сећању комшијама, нарочито оним који су знали како се зове.

За остало што интернет редозналог сурфера занима је да је Бане инжењер електротехнике, отац троје деце, заљубљеник у видео игре (старији се можда сећају и неких његових текстова из Света Компјутера) и оно што он сматра добром музиком.

Цео живот је посветио људима кроз политику, прво кроз борбу за демократизацију друштва и смену Слободана Милошевића (један од организатора Студентског протеста ’92.), а затим и као професионални политичар који је дуго управљао већ споменутом општином.

У мандату Бојана Пајтића као председника странке био је генерални секретар ДС.

Банета можете контактирати преко форме на сајту или преко твитера.