Уклањање сплавова или замајавање јавности

Александар Шапић је у више наврата показао да му бахатост, непоштовање струке, инаћење грађанима и замајавање јавности нису страни. Када је таква особа и градоначелник, то постаје опасна комбинација за функционисање града и нормалан живот Београђана.

На примеру односа према Савском насипу се најбоље виде све те „вештине“. Прво је пролетос покушао да нелегално буши насип, а сада осам дана уклања један нелегални сплав и још га није уклонио. Када знамо колико сплавова треба да се уклони, јасно је да је сага око овог сплава само трик и скретање пажње и да не постоји стварна намера за довођење у ред хаоса који влада на приобаљу.

Најновијим потезима, градска власт показује да је спремна на све, па и да угрози безбедност грађана, у намери да кривицу за своју неспособност и кукавичлук у решавању проблема нелегалне окупације новобеоградске обале, пребаци на грађане и активисте. Зато су свесно прекршили закон и довели тешке машине на насип што угрожава стабилност обалоутврде, знајући да ће то изазвати револт и отпор грађана који само штите своје право на безбедан, нормалан живот и поштовање закона.

Да је другачије, поштовале би се процедуре, а сплавови уклањали тако што ће се реком одшлепати на погодну и за то предвиђену локацију, а након тога уклонити из реке.

На срећу Београђана, актуелној СНС власти на челу са градоначелником Шапићем је истекао рок трајања, ускоро ће постати прошлост и неће бити у прилици да омаловажавају грађане.

Весна Петковић

одборница Одборничке групе ”БеДем – Демократска странка” у Скупштини града Београда

Поделите: