Споменик сећања на напредњачку власт

Још увек незавршена подземна гаража и градски трг на платоу испред зграде општине, у самом центру Лазаревца, су целина која чини својеврсан споменик сећања на бахату напредњачку власт и „уметничко дело“ великог мајстора намештених послова и отетих новаца, уз помоћ бесмислених и мегаломанских грађевинских пројеката  – Горана Весића.

Изградња овог „споменика“ је започета у јуну 2021. године, а завршетак радова је планиран за март 2022. године.
У септембру 2022. године град Београд раскида уговор са крушевачком фирмом „Морава Ин“ која је обуставила радове и у децембру исте године је посао изградње додељује новом извођачу – „Енергопројекту“. Тада, председник општине лично слављенички најављује наставак изградње подземне гараже и трга као новогодишњи поклон Лазаревчанима.

Данас, након шест месеци, у јуну месецу 2023. године од настављених радова Лазаревчани су добили нову стражарску кућицу на улазу градилишта и најаву најављеног завршетка радова.

Иако смо ушли у трећу годину од како је затворена централна градска саобраћајна раскрсница од три улице  и три године од постојања градилишта у самој пешачкој зони главне лазаревачке улице, то није нешто што посебно брине како градску, тако и општинску напредњачку власт.

Како то налаже позната комесарска пракса и уобичајно радикалско размишљање, претпоставка је да наставак радова, као и сам завршетак, мора причекати приближавање редовних локалних избора, који би требало да се одрже на пролеће 2024. године, како би се сва до сада причињена штета покушала санирати свечаним пресецањем врпце у корист изборне кампање Бојана Стевића или Тијане Давидовац. Тачније онога ко буде имао „срећу“ да буде део будућег Вучићевог Народног покрета за државу.

До тада, Лазаревчани стрпите се и чекајте. 
  
Недовршено, прескупо, намештено, покрадено и непотребно или у једној речи оригинално напредњачки.

Игор Госпавић
Одборник БеДем – Демокрaтскa стрaнка
Скупштина града Београда

Поделите: