Распад система у ЕДБ Београд

Велико невреме које је прошле седмице задесило Београд и веће делове Србије, донело је и велике невоље у снабдевању електричном енергијом. Посебан проблем имају становници у Обреновцу, где и недељу дана након оштећења које је невреме нанело електро-мрежи, домаћинства и даље немају једну фазу. То значи да сви уређаји повезани на недостајућу фазу, тренутно немају струје, па ће многе по повратку са одмора дочекати отопљени фрижидери и замрзивачи, некима не раде бојлери па немају топлу воду, а ко се водом снабдева преко хидрофора који су трофазни – нема воду уопште.

Грађани су покушали да се обрате надлежнима из ЕДБ Београд, међутим на телефоне се нико не јавља, а када оду да се жале директно у пословницу овог предузећа, добију одговор да проблем тренутно има 5.000 домаћинстава, али да ЕДБ у Обреновцу “нема камион са корпом”, те стога нису у могућности да у овом моменту поправе квар.

Очигледан је потпуни распад система у ЕДБ Београд, услед нестручног руковођења овим предузећем. Партијски кадрови постављени од стране СНС, не само да се богате на рачун јавних предузећа и буџета, већ ихи девастирају и доводе до руба потпуне пропасти, тиме уједно и угрожавајући безбедност и животе свих грађанки и грађана.

Демократска странка позива надлежне да под хитно реагују и реше проблем са снабдевањем Обреновца електричном енергијом. Такође апелујемо, уколико неко види “команданта” Шапића који је као и обично незаинтересован за проблеме грађана, да хиљаде домаћинстава већ недељу дана нема струју само јер ЕДБ нема камион са корпом. Ако је потребно, спремни смо да помогнемо градској власти и ЕДБ-у и да донирамо мердевине како би радници ЕДБ-а могли да у најкраћем року отклоне квар на мрежи.

Филип Таталовић
шеф одборничке групе „БеДем – Демократска странка“

Поделите: