Подршка иницијативи за именовање парка на Славији

Док жалимо за невиним жртвама безумног чина у школи „Владислав Рибникар“, не заборавимо на још једног њеног ђака чији је живот трагично угашен пре 25 година.

Душан Јовановић имао је исто 13 година. Душан је такође био ђак „Рибникара“. Душана су мучки убили само зато што је био Ром. 

Душана нема већ пуних 25 година. Сећамо се насмејаног дечака који је волео пецање и шах. Нашег комшије и другара из краја. Сећамо се злочина. Сећамо се бола који су убице нанеле пре свега његовој породици, свима који су Душана познавали. Сећамо се и бола који су Београђани осетили тог октобра давне 1997. године. Бола због неправде нанете једном од нас. 

„Иницијатива за економска и социјална права А11“ обратила се Апелом одборницима Скупштине града Београда, у жељи за подршком Иницијативи за преименовање парка ,,Митићева рупа“ у ,,Парк Душана Јовановића“ још у октобру прошле године. То је парк поред којег је Душан живео, у коме се играо и поред којег је убијен. 

До данас никакав званичан одговор од Града није стигао. Демократска странка ће на сваки начин подржати ову иницијативу. Зато смо поднели захтев да се на дневни ред следеће седнице Скупштине града уврсти расправа о именовању овог парка по Душану Јовановићу. Нашем комшији. Једном од нас.

Филип Таталовић

шеф одборничке групе „БеДем – Демократска странка“

Поделите: