Форум жена ДС Београд пружа подршку студентима

Форум жена Градског одбора Демократске странке Београд најоштрије осуђује нелегални избор проф. Славише Орловића за декана Факултета политичких наука (ФПН). Представљене околности у вези са гласањем и недостатак кворума доводе у питање легитимност и регуларност овог избора.

Избор на функцију декана особе чије се име доводи у везу са пријавом за сексуално узенемиравање студенткиње из 2014. године, представља догађај без преседана и баца љагу не само на Факултет, већ и на цео Београдски универзитет, па и државу. Уместо да овакве озбиљне пријаве буду законски процесуиране и испитане, јавности се шаље срамна порука да је сексуално узнемиравање нешто што додатно квалификује за напредак у каријери.

Форум жена Градског одбора ДС Београд поздравља одлуке чланова Савета факултета који су због целе ситуације и срамних притисака из власти поднели оставке на те функције и пружа пуну подршку студентима који протестују са захтевом да се не прихвати кандидатура проф. Славише Орловића за функцију декана Факултета политичких наука.

Позивамо и надлежне органе да испитају све наводе из пријаве за сексуално узнемиравање и на тај начин заштите све садашње и потенцијалне жртве овог вида насиља, али и установе преко потребну истину о целом случају.

Форум жена Градског одбора Демократске странке Београд

Поделите: