Безбедност деце или контејнера?

Предшколске установе и безбедност деце у њима – питање гласи:

Безбедност деце или безбедност контејнера?

Код градоначелника Шапића безбедност деце и није баш приоритет. Ево већ годину дана како је постављено одборничко питање, где је заштитна ограда у Предшколској установи „Звездани гај“?

Одговора нема. Али нема ни физичког обезбеђења, нема ни видео надзора…

Ако схватимо да је Предшколска установа „Звездани гај“ у таквом стању да чак нема ни заштитне ограде око вртића, шта можемо очекивати даље? Битно је да су контејнери за сакупљање ђубрета који су донедавно били у дворишту исте установе, били под видео надзором, али не и деца. Како би ваљда сакрили своју срамоту, сада су контејнере уклонили, али срамота остаје!

Поставимо питање шта је овде битније – деца или контејнери?

Срамота коју би требало да осећају редом директорка предшколске установе, управник вртића, па и сам градоначелник, не постоји.

Моземо да замислимо како изгледа целокупно стање свих предшколских установа, ако имамо овакав еклатантни пример немара.

Хоћемо ли се дозвати здравој памети, хоћемо ли се сетити да овакав приступ доводи до великог ризика за безбедност наше деце?

Као одборник, ја остајем нем на овакав однос према нечему највреднијем што имамо – нашој деци. Више немам коментар, немам ни речи да објасним овакав однос према безбедности наше деце.

Волео бих да знам како да уопште више разговарамо и шта да предложимо да надлежни градски органи напокон ураде свој посао?

Демократска странка захтева да се под хитно у ПУ „Звездани гај“ поставе заштитна ограда и видео надзор за децу! Безбедност деце мора бити главни и једини приоритет!

Заменик шефа одборничке групе Бедем – ДС

Саша Михајловић

Поделите: