„Кенткарт“ – сага која траје

На последњој седници Скупштине града указали смо на чињеницу да се раскид уговора са Кенткартом суштински није десио и да је по среди још једна обмана грађана у изведби актуелне власти.

Упозорење покретањем правног поступка од стране представника „Кенткарт“-а ту чињеницу потврђује.

Упозорење која долази из „Кенткарт“-а, а које званично доказује да поменути уговор није раскинут, указује на важну и опасну чињеницу, а то је да је градоначелник јавно слагао грађане Београда. Једини логичан поступак након овакве обмане јавности био би подношење оставке господина Шапића на месту градоначелника Београда. А како се то засигурно неће десити, а на основу овог и бројних других разлога, који постоје и већ је сасвим извесно збројаће се још, ми ћемо поново затражити оставку градоначелника.

Док се у јавности тенденциозно сервирају загонетке, како би се окупирала, а одговорни замутили воду спирањем сопствене одговорности, ствари су врло једноставне. Јавност трпи последице лоших договора и лажних обећања. Све се плаћа из буџета, а не зна се засигурно коме и за шта. Нема тих информација корисних за грађане које се од њих истовремено и крију. Грађане више не занима ни то да ли садашњи окривљује претходника, ни да ли је то део стратегије или њиховог међусобног односа. Грађане занима куда одлази њихов новац, да за исти добију одговарајућу услугу и напослетку занима их постојање система у ком се за обману, махинације и манипулације одговара.

Тања Цакић,
одборница „БеДем – Демократска странка“ у Скупштини града Београда

Поделите:
Објављено
Категоризовано као Вести