Градоначелник Шапић изнад закона

Демократска странка најоштрије осуђује бахато понашање градоначелника и институција које се стављају у функцију услужног сервиса функционера СНС-а на штету грађана Београда. Због тога захтевамо да градоначелник Шапић поднесе неопозиву оставку и тако личним примером покаже да је био озбиљан када је рекао да се залаже за успостављање реда у Београду. Захтевамо и од свих надлежних органа да раде свој посао у складу са законом и подсећамо их да право и правда морају бити једнаки за све, а не само за појединце блиске режиму.

Од како је преузео дужност градоначелника, Александар Шапић је више пута изјавио да Град више неће толерисати градњу „без икаквог обзира и урбанистичког папира“. Најавио је и уклањање незаконито подигнутих објеката, иако сви

Београђани знају да је градоначелник Шапић један од тих „инвеститора“ који нелегално граде.

Чим је постао градоначелник, Шапић у јуну 2022. добија решење од општине Нови Београд о озакоњењу објекта од 340м2 корисне површине, који је без икаквих дозвола, нелегално изградио на Бежанијској коси. Решење је донето такође противзаконито, јер се објекат не налази на сателитском снимку Републичког геодетског завода из 2015. што је основни законски предуслов за легализацију. Иако је Градска грађевинска инспекција 2021. наложила обуставу радова, Шапић је радове наставио, а најновијим решењем о легализацији обустављен је и поступак против Шапића.

Градски одбор Демократске странке Београд

Поделите: