Београд тоне у хаос – угрожена безбедност Београђана

Аматеризам, нестручност и непрофесионалност у градској власти и јавним предузећима узимају данак. Под управом напредњачких кадрова, сцене комуналног хаоса, пожара на сплавовима и аутобусима, постали су у обичајен призор.

Последњи у низу инцидената је данашњи случај аутобуса ГСП-а на линији 405 у Рипњу, који се у „шпицу“ запалио и у потпуности изгорео. Само пуком срећом нико није страдао.

И док се градски челници хвале како Београд и градска предузећа нису никад боље функционисали, безбедност Београђана је свакодневно угрожена, како на улици тако и у возилима градског превоза.

Проблем поплава градска власт решава постављањем знакова да се угрожено подручје обиђе, а проблем нагомиланог смећа у уличним ђубријерама тако што уклони ђубријере.

Питамо градску власт зашто не улаже у безбедност возила ГСП-а, већ на улице шаље неисправна возила са излизаним гумама и кваровима ризикујући несреће попут данашње? Зашто се не изграде плинске станице за снабдевање возила на гас и докле ће средства грађана да се троше на куповину возила лошијег квалитета, само да би се задовољили лични интереси појединаца блиских властима?

Енергично захтевамо од градске власти да престане да се игра животима грађана Београда и почне озбиљно да ради свој посао и решава проблеме, или да поднесе оставке и своја места препусти одговорним људима који су способни да успешно воде град.

Градски одбор Демократске странке Београд

Поделите: