Бедем порезу иза леђа грађана

Money saving for house in the glass bottle. Saving money for buy home concept

Демократска странка ће на предстојећој седници Скупштине града Београда 25. октобра захтевати да се са Дневног реда скину тачке које се односе на предлоге одлука о изменама и допунама одлука о висини просечне цене и висине стопе пореза на имовину грађана и одређивање зона на територији Града Београда.

Скандалозно је да актуелна власт овакве предлоге одлука ставља на гласање у Скупштини града, а да претходно о томе није одржана ниједна јавна расправа. Одржавање најмање једне јавне расправе је законска обавеза и прописана је чланом 142 Статута града Београда. Уколико власт не буде прихватила да се поменуте тачке уклоне са Дневног реда наредне седнице Скупштине града и да се организују јавне расправе, Демократска странка ће ове незаконито донете одлуке обарати пред надлежним судом.

Јавна расправа је законска обавеза, а Београђани морају бити упознати са свим нацртима предлога одлука које градски органи доносе и спроводе. Актуелна власт мора да престане са сталним кршењем закона и скривањем одлука од грађана, а Демократска странка ће свим законским средствима бескомпромисно бранити интересе Београђана.

Филип Таталовић

шеф одборничке групе БеДем – Демократска странка

Београд, 21.10.2022.

Поделите: